Diergeneeskundig Centrum Lunteren

 

Parel der Veluwe te Apeldoorn.

                   

                Crespo.


Van pup naar politiehond
Crespo is een politiehond die zijn opleiding helemaal heeft afgemaakt en hiervoor een certificaat heeft gekregen.
Deze opleiding duurt vanaf pup zijnde ongeveer 3 jaar, eenmaaal na het examen wordt een hond dan verkocht aan de politie, luchtmacht of gaat naar het buitenland.
Niet iedere hond kan zomaar deze opleiding doen, hiervoor wordt goed geselecteerd op welke teef en reu goed met elkaar matchen en op die manier gaat men dan weer verder met fokken om een geschikte bloedlijn te realiseren.
Want een opleiding tot politiehond vergt een gedreven hond met veel werklust, maar ook een sociale hond.
Het programma dat deze honden volgen bestaat onder andere uit
springen, zoeken, zwemmen, volgen met en zonder lijn, kist opzoeken in het bos, persoon opzoeken in het bos, transporteren van een verdachte, voorwerp bewaken, persoon aanvallen die zich met een stok verweerd, persoon aanvallen die met een vuurwapen schiet, en vluchtende persoon op de fiets.
Heeft de hond alles geleerd dan zal er een examen plaats vinden en als dat met goed gevolg gedaan is dan krijgt de hond een certificaat. 

 

Nick


Ook nick heeft zijn opleiding helemaal afgemaakt en certificaat gekregen
Deze honden zijn zeer werklustige honden die graag iets voor je willen doen, maar zodra hun werk erop zit zijn het ook zeer sociale honden.
Vanaf pup wordt er al op 6 weken begonnen met de opleiding, eerst op een speelse manier leren apporteren en bijten op een jute zak en later op een mouw.
wanneer de pup eenmaal gewisseld heeft van gebit zal er meer bijtwerk mee gedaan worden en kan men beoordelen of de hond geschikt is voor de opleiding,. Geleidelijk aan zal er dan met diverse onderdelen gestart worden om de jonge hond alles te leren en op te leiden tot een politiehond.